Terroir-drevet Loirevin

Clément og Florian Berthier, er de to brødre bag vinhuset af samme navn. De har base i Sancerre, men laver vin i de meste af Loire. De stræber altid efter at lave vin, der repræsenterer det terroir hvor druerne vokser.  

Dette betyder, at de ikke bruger toastede fade, der giver overdrevet smag til vinen. Der bruges infødte gærstammer og hvert plot vinificeres seperat. 

Den nye generation
Familien Berthier har boet i det miderste Loire, i mange generationer. 

Historien om vinhuset startede med Clément og Florians far, Jean-Marie Berthier. Han begyndte at lave vin i 1980'erne i Sancerre, under navnet Domaine de Claireneux og senere under eget navn. 

Siden ca. 2015 har Clément og Florian overtaget vinhuset. Clément har kældermester erfaring fra prestigefulde huse i USA, og han står for kælderarbejdet, samt salget til alle markeder. 

Florian trækker på erfaringer fra Bourgogne og New Zealand, hvor han har været i mesterlære i vinmarken. 

De to brødre har fundet den perfekte balance, og laver nu fantastisk vin på Sauvignon Blanc, Pinot Noir og Gamay. 

Brødrene opererer primært i Sancerre, Pouilly Fumé, Coteaux du Giennios og Menetou-Salon. 

Vinene er rene og præcise i stilen, og vil behage alle vinelskere. 

 

 

Se alle produkter fra Berthier

Din indkøbskurv er tom
Sundhedsstyrelsen
Indkøbskurv
Shop videre
Gå til kassen