Malbec

Malbec er en klassisk fransk drue, der har fundet vej til Argentina. Her har druen overvundet lokalbefolkningen, og er blevet landets nationaldrue. Området Cahors, i det sydvestlige Frankrig, er det sted i den gamle verden, der er kendt for deres Malbec produktion. Prins Henriks berømte vinslot, Chateau de Cayx, hører hjemme i Cahors. Her laves der vin på Malbec-druen. Vinene herfra er stringente og kraftige, og har derfor brug for flaskelagring før de er drikkemodne.

I Argentina opfører druen sig anderledes, i hvert fald smagsmæssigt. De mange solskinstimer og den tørre luft, gør at vinen bliver mere frugtdrevet og fløjlsblød. I Argentina dyrkes druen ofte i højderne, og gerne tæt på Andes-bjergene. Højden giver vinen mulighed for at bevare en friskhed, da temperaturforskellene mellem dag og nat kan være høje. De bedste eksempler kommer fra området Mendoza hvor Valle de Uco, Lujan de Cuyo, Maipu og Tupungato ligger. På en Argentinsk Malbec, vil der ofte fremgå dyrkningshøjde. Jo højere, desto bedre. Sådan kan man næsten godt sige. Det er ikke unormalt at finde Malbec dyrket i flere kilometers højde.

Det skal du smage efter
Når du får Malbec i glasset, er det første du vil lægge mærke til, den mørke og næsten lilla farve. Det er en dyb farve, som kommer fra det tykke drueskind. De mange solskinstimer i Argentina, vil give en endnu mørkere vin. Overordnet, finder du to typer Malbec på hylderne hos din vinhandler.

Fransk Malbec er kendetegner ved sin stringente og kraftige natur. Masser af tannin, mørke bær, blommer og en duft af kød. Vinene herfra kan være simple madvine, men der findes også flere eksempler på vine af høj kvalitet.

Argentinsk Malbec er kendt i hele verden, og findes ofte i billigere udgaver på supermarkedshylderne. Her får du en blød og frugtig vin, der stadig har saft og kraft til at klare maden. Hvis du går et prisniveau op, vil du opleve at vinen har ligget længere tid på fad. Det giver flotte smage af chokolade, kaffe og vanilje. Der findes meget dyre Malbec-vine, som koster over 1000 kr. og ofte høster rigtig flotte anmeldelser.

Det skal du spise til
Man kan ikke sige Argentina, uden at sige oksekød. Det er ingen hemmelighed, at Argentinerne elsker kød og rødvin, og her er Malbec et glimrende valg. Tannin, syre og masser af smag, gør at vinen ikke drukner helt. Men ideelt, vil det meste Malbec passe bedre til lysere kød, svampe og blå ost. Prøv vinene til confiteret and, i en burgerbolle med rødkål.

 

Se vores udvalg af Malbec vin her eller tjek vores store udvalg af rødvin her.

Din indkøbskurv er tom
Sundhedsstyrelsen
Indkøbskurv
Shop videre
Gå til kassen