Glera

Prosecco er lig med fest og farver, men også med kvalitetsbobler til små penge. Den Norditalienske Champagne, er ofte lidt sødere og mere frugtdrevet end sin franske modpart. Hele fremstillingsmetoden er også anderledes end i Champagne, hvor andengæringen foregår på tank og ikke i flasken. Dette giver flere bobler, mere frugtsmag og et kortere lagringspotentiale. Vinen laves på den relativt ukendte Glera-drue. En drue hvis navn har været omdiskuteret, da druen engang blot hed Prosecco.

Prosecco området har underområder der er både D.O.C. og D.O.C.G. Dette er officielle kvalitets- og områdebetegnelser, hvor D.O.C.G. er den bedste kvalitet. Dette betyder at vinen lever op til områdets krav om kvalitetsvin, og den er godkendt af det Italienske Landbrugsministerie. Den mest kendte D.O.C.G. er Valdobbiadene, som grundet deres status, må tilføje ”Superiore” til deres navn.

Prosecco er særligt kendt for at være god i cocktails. Her er Mimosa og Aperol Spritz, de to bedste eksempler. Mimosa er Prosecco og appelsinjuice, som ofte drikkes til brunch. Aperol Spritz kræver vist ingen nærmere præsentation, men her blandes Prosecco i en forfriskende bitter drink, som er ideel før maden. 

Det skal du smage efter
Når nu Prosecco er en mousserende vin, så skal vi starte med at tale om bobler. Bobler er ikke bare bobler, der er forskel på størrelsen og hvor vedvarende de er. Det hele handler om hvor meget tryk, der er i den beholder som væsken opbevares i. I øl er det lavere end i Prosecco, men i Champagne er det højere. Boblerne i Prosecco, vil derfor ikke holde i lige så lang tid i glasset. Men derimod er de meget insisterende og cremede, lige når vinen er åbnet. Prosecco kan også betegnes som frizzante, hvilket betyder færre bobler,

Smagen kan variere med sødmegraden, men en typisk prosecco vil smage af pære, æble, honningmelon og fløde. Nogle Proseccoer kan også være blomstrede eller urtede i smag og duft.

Det skal du spise til
Prosecco er velegnet som velkomstdrink. Men hvis du har købt en Kvalitetsprosecco, så kan den gå rigtig godt til lette forretter. Faktisk går Prosecco også godt til meget asiatisk mad, hvor der er lidt sødme og chili i. Dette skyldes vinens indhold af restsukker, som balancerer smagen i maden.

 

Se vores lækre udvalg Glera her eller tjek vores boblende udvalg af mousserende vine her.

Din indkøbskurv er tom
Sundhedsstyrelsen
Indkøbskurv
Shop videre
Gå til kassen