Pinot Gris/Pinot Grigio

Pinot Gris, som også kendes under navnene Pinot Grigio og Grauburgunder, er en hvid drue. Gris betyder grå, og drueskallerne får også en mat og næsten lyserød farve. Druen er semi-aromatisk, og kan variere i udtryk og intensitet, alt efter hvor den kommer fra.

Den er især kendt fra Alsace, hvor den laves i søde, tørre og halvtørre udgaver. Her er vinen ofte forholdsvis aromatisk i udtrykket. I Italien, hvor den kaldes Pinot Grigio, laves vinen i en frisk og liflig stil.

Det skal du smage efter
I Frankrig, er druen yderst kendt i Alsace. Her laves der meget hvidvin på druen, og enkelte søde vine. De tørre vine har et aromatisk udtryk, hvor modne pærer, ferskner og krydderier dominerer. Farven kan være kobber, grundet de farvede skind.
I Italien høstes druen tidligere, hvilket skaber en mere frisk og let stil. Vinen kan nærmest have en perlende effekt på tungen. Vinene smager ikke af nær så meget som sin tyske halvdel, men har mere syre. I smagen vil du finde noter af citron og pære. I Tyskland er stilen ligeledes til den friske side.

Det skal du spise til
Fisk og skaldyr er oplagt til Pinot Gris, gerne noget bagt eller grillet. Hvis du har en stor og aromatisk Pinot Gris, må maden gerne smage af mere. Prøv med en flødesauce eller krydderier.
Til de helt friske italienske Pinot Grigio, vil jeg anbefale muslinger, rejer eller andet skaldyr. Det er en perfekt vin til små lette retter, som gerne nydes på terrassen eller altanen.

Din indkøbskurv er tom
Sundhedsstyrelsen
Indkøbskurv
Shop videre
Gå til kassen