Garganega
En hvid drue, der er kendt fra Soave i det nordøstlige Italien. Den er kendt for sine friske og sprøde vine, der har diskrete noter af melon, appelsinskal og mandler.
Det skal du smage efter
Garganega bruges næsten kun i den kendte, og undervurderede, Soave-vin. Området er inddelt i et generisk- og Classico-område. Classico står for den bedste kvalitet. Vinene herfra kan inddeles i to stilarter. Den der lagres på ståltanke, og den der lagres på større fade. Forskellen ligger i kompleksiteten. Den ståltanks-lagrede stil, er en ren, frisk og simpel vin. Perfekt til terassen. Fadlagring giver en mere kompleks og rund vin, der kan være lagringsegnet. Vidste du, at der findes Recioto lavet på Soave? Dette betyder en sød vin, hvor druene tørres og derved opkoncentreres, og derefter presses druerne til en sød vin. Det er en sjælden vin, så hvis du ser en flaske, er det bare med at købe den.
Det skal du spise til
Til de simple Soave vine, er alt picnic mad velegnet. Tag vinen med dig ud i det fri, selvfølgelig skal den være iskold, og nyd den med nogle medbragte småretter. De mere komplekse vine kan drikkes til fisk med urter, lyst kød, pastaretter med skaldyr og fløde.
Se vores udvalg af Garganega vin her - inklusiv den populære hvide amarone - eller se hele vores udvalg af hvidvine her.