Mesterlig Nebbioli i særlige flasker
Nord for Barolo og barbaresco, for foden af alperne, finder man vinområdet Gattinara. Et lille smørhul, der giver perfekte forhold for den sarte Nebbiolodrue
Travaglini er navnet på vinhuset, som siden 1920 har været en førende producent i området. I dag er huset stadig familieejet og -drevet. Vinene er karakterfulde udgaver af Nebbiolo, med næsten burgundisk elegance.Den særlig flaske
I 1958 overtog Giancarlo Travaglini styringen af vinhuset. Han var en særdeles idérig mand, der forbedrede kvaliteten af vinene drastisk, ved bl.a. at arbejde minutiøst i marken og kælderen.
Giancarlo havde dog en helt særlig idé. At lave en "skæv" flaske. Flasken buler ud, og er lavet til både at ilte vinen når man hælder. Men også for at samle bundfald, i gamle flasker.

Pave Leo valgte i 2025, at drikke Travaglini til en middag. Hvilket er en stor ære!
Travaglinis vine passer til smagfulde og rustikke retter fra Piemonte. Tænk, pasta, risotto og semolina med langtidskogte saucer af kød. Friskstegt kød. Tatar med trøffel, generelt alt med trøffel er fantastisk til Travaglini.
Travaglinis vine er i nebbiolo-superligaen, og kan udfordre de fleste Barolohuse. Vinene kan desuden gemmes i mange år, og aldres yndefuldt.