Liflige kvalitetsbobler
Val d’Oca blev stiftet i 1952, i efterkrigstidens, af 129 uafhængige vinbønder. Visionen var at genopbygge økonomien og lokalområdet. Sammen forenede de 129 vinbønder deres økonomiske kræfter, og skabte vinkooperativet, Val d’Oca. Val d’Oca blev hurtigt en succes, og værdierne i kooperativet byggede på at dele viden, målsætninger og pligter.
Kooperativet består i dag af over 600 vinbønder, og der stilles høje krav til hver enkelt vinbonde. Kooperativet belønner de producenter der leverer ekstra godt druemateriale, som er med til at sikre en gennemgående høj kvalitet i de færdige vine.
Val d’Ocas medlemmer nyder også godt af den samlede økonomiske kapacitet, og centralisering af logistik og lagerfaciliteter. I 2018 blev der investeret i et fuldautomatiseret lager, der kan huse op til 7000 paller. Lageret er temperaturstyret og som fun fact, så spilles der gregorianske munkehymner på præcis 432 hz. Dette skulle give de bedste vilkår for vinen.
Val d’Oca har marker i alle de kendte Prosecco områder. Området er UNESCO beskyttet, og de rullende grønne bakker mellem Veneto og Friuli, er blandt de smukkeste naturområder i Italien.
Kooperativet går højt op i kvalitet og bæredygtighed. Hvor de har mange forskellige ISO certficeringer på vinene, samt enkelte vine med økologi og veganske certificeringer.
Hvorfor købe Prosecco fra Val d’Oca?
Val d’Oca producerer rigtig mange flasker om året. Heldigvis følger kvaliteten altid med, grundet den strenge kontrol. Du får derfor altid et produkt der er 100% ægte. Smagen er frisk, og det gennemgående tema i deres vine, er at de smager af deres terroir.
Val d’Oca laver forholdsvis dyre produkter, og dette skyldes kvaliteten og den gennemgående sikring af, at produktet er som det skal være. Da vi var der i foråret 2022, stod det klart at kvaliteten skyldes det overraskende og sindssygt flotte terroir, samt de høje krav som der stilles til medlemmernes druer.